De versoepelingen die het kabinet heeft aangekondigd voor de horeca zijn een eerste kleine stap voor de sector. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Het is fijn dat dat de horeca weer iets mag en dat er weer iets van perspectief is. We zijn wel teleurgesteld door de beperkingen die dit met zich meebrengt, waardoor de versoepelingen niet direct bijdragen aan herstel van de sector, alleen in minimale mate.”
Met het openen van de terrassen wordt geen oplossing geboden voor het overgrote deel van de horeca. Vlek: “We kunnen dan ook niet stellen dat met het alleen openen van de terrassen er echt sprake is van een opening. Voor herstel van de sector is het van levensbelang dat de volgende stappen wel echt snel moeten opvolgen”. Daarnaast draagt de benauwde eindtijd van 18.00 uur niet bij aan de oproep die enkele burgemeesters eerder deden, waarin ze de terrassen open wilden in verband met de handhaving van openbare ruimtes. Deze handhaving zal juist ook na de eindtijd van 18.00 uur lastig blijven, terwijl de horeca juist de mensenstroom blijvend kan reguleren.
Kijken naar wat wel kan in de horeca in plaats van niet is juist nu belangrijk. Vlek: “Kijk bijvoorbeeld naar de hotels. Vakantiegangers in deze hotels verplaatsen zich nu buiten de hotels om elders eten te halen. Dit terwijl ze als een soort van besloten groep in het hotel dit veel beter kunnen doen in de hotel-restaurants zelf.”
BezoekadresVeluwezoom 5
1327 AA Almere
Naar de uitgebreide
contactpagina
©2024 Alle rechten voorbehouden FNV Catering.
Design by Gedachtegoed. Built by Mediacode.
We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.
Inloggen Mijn FNV Catering