Tijdens het congres De toekomst van de catering: Samen vooruit! zijn zowel werknemers, werkgevers en opdrachtgevers uit de catering de dialoog aangegaan over de toekomst van de catering. Het is voor de eerste keer dat verschillende partijen in de catering op deze manier over de stand van zaken in de sector hebben gesproken. De ondertitel van de dag ‘Samen vooruit’ stond deze dag centraal. Wij kijken terug op een nuttige en inspirerende dag, waarbij duidelijk is geworden dat er nog veel kansen en uitdagingen zijn om te komen tot een toekomstbestendige sector. De eerste stappen samen vooruit hebben we tijdens dit congres gemaakt!
De belangrijkste conclusies, voortgekomen uit dialoogsessies, zijn aan het einde van de dag gepresenteerd door de gespreksleiders. Hieronder vind je deze conclusies kort samengevat:
Samenwerking is noodzakelijk om de sector toekomstbestendig te maken. De kloof tussen de werkvloer en het kantoor moet verdwijnen. Door elkaar op te zoeken en door werknemers te blijven betrekken. Blijf elkaar vragen stellen en neem elkaar serieus totdat je vertrouwen hebt in het begrip over en weer.
De catering is een prachtige branche dat mag vaker worden uitgedragen. Zowel door werknemer en werkgever naar elkaar, naar opdrachtgevers, naar gasten en naar potentiële werknemers. Het imago van de catering moet worden afgestoft en de sector moet haar meerwaarde laten zien in het benutten van nieuwe kansen in de veranderende wereld.
De cateringmedewerker is een professional en wil graag ruimte en verantwoordelijkheid om zijn/haar vakmanschap in de hospitality in te zetten voor de gast. De kennis in de sector moet worden behouden en uitgebreid. Blijf investeren in opleiding en carrièreperspectieven om aantrekkelijk te zijn voor nieuwe werknemers en om huidige werknemers te behouden.
Sectoren als horeca, retail, schoonmaak en overige facilitaire diensten komen steeds meer tot elkaar. De verbreding in werken in de hospitality wordt als een kans gezien. Dit biedt de mogelijkheid om meer uren te bieden in arbeidscontracten. Flexibiliteit hoort echter wel beloond te worden. Door meer ruimte voor zeggenschap te geven aan de werknemer. Dat kan door zelfroosteren, regie behouden op eigen loopbaanperspectief en een gelijk speelveld te maken in de arbeidsvoorwaarden.
Hoe verder?
Het congres is een eerste aanzet om te komen tot een nieuwe toekomstbestendige catering, met een bijpassende cao. Wil je ook verder meedenken over de toekomst van het prachtige cateringvak, dan horen we dat graag! Stuur een e-mail naar catering@fnvcatering.nl
De toekomst van de catering: Samen vooruit!
Het cateringcongres is geïnitieerd door FNV Catering en ondersteund door de branchepartners en stond onder leiding van dagvoorzitter Harry Glotzbach en met sprekers als Veneca voorzitter Ard van der Steur en Voorzitter Bestuur Code Verantwoordelijk Marktgedrag Kees Blokland. Door bijdrage van zowel medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers is het een succes geworden.
Op de Facebookpagina van FNV Catering vind je een fotoverslag van de dag.
BezoekadresVeluwezoom 5
1327 AA Almere
Naar de uitgebreide
contactpagina
©2024 Alle rechten voorbehouden FNV Catering.
Design by Gedachtegoed. Built by Mediacode.
We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.
Inloggen Mijn FNV Catering