Overgang naar nieuwe pensioenregeling uitgesteld naar 1 januari 2026

10-09-2024

De regels voor pensioen in Nederland veranderen. Ook de pensioenregeling van Pensioenfonds Horeca & Catering gaat veranderen. Daar is meer tijd voor nodig.

In plaats van 1 januari 2025 is de planning om een jaar later over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling. Er is afgelopen periode gewerkt om communicatie, systemen en processen voor te bereiden. Daarnaast vindt er afstemming plaats met toezichthouders over de overgang naar de nieuwe regeling. Elk kwartaal wordt bekeken wat de voortgang is. Daarbij blijft zorgvuldigheid belangrijker dan de overgangsdatum. De huidige pensioenregelingen, zowel de basispensioenregeling als de aanvullende pensioenregelingen, blijven ook in 2025 van kracht. 

Edwin Vlek, voorzitter FNV Horecabond: “FNV Horeca betreurt het uitstellen van de nieuwe pensioenregeling, maar staat achter het besluit tot uitstel. Zorgvuldigheid en het belang van de deelnemers staat voor ons altijd voorop. Gezien de omstandigheden is dit wat ons betreft de enige en juiste keus. We gaan niet bij de pakken neer zitten, maar juist hard aan slag. Samen met sociale partners en het bestuur van Pensioenfonds Horeca en Catering gaan we er alles aan doen om een transitie per 1 januari 2026 wel plaats te laten vinden.”

Hans Veltkamp, voorzitter bestuur Pensioenfonds Horeca & Catering: ‘'Er is veel bereikt in het afgelopen jaar, maar echt alle seinen moeten op groen staan om over te gaan. Hoewel we teleurgesteld zijn dat een overgang per 1 januari 2025 niet mogelijk is blijven we kiezen voor zorgvuldigheid in het belang van onze deelnemers.’'  Samen met sociale partners zijn en blijven we in gesprek over de voortgang en de zorgvuldige implementatie.

Onderstaand geven wij een uitleg over de mogelijke gevolgen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. 

Waarom gaat de nieuwe pensioenregeling later in?

Hadden jullie dit niet eerder kunnen besluiten?

Hoe zijn sociale partners (FNV Horecabond, CNV, de Unie, KHN, Veneca) geïnformeerd?

Wat is de betekenis voor deelnemers en werkgevers?

Wordt er op 1 januari 2025 geïndexeerd?

Hoe zeker is het dat 1 januari 2026 gehaald wordt?

Heb je als lid van FNV Horeca of FNV Catering  vragen over je pensioen of de nieuwe regeling?

Waar vind ik meer informatie over de nieuwe pensioenregeling?

 

Inloggen Mijn FNV Catering

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.